Sådan scorer du på 5 sprog

Ifølge den amerikanske forfatter Gary Chapman, som har skrevet bogen “5 Love Languages”, har du 5 forskellige “sprog” til at udtrykke og opfatte kærlighed. Han mener at sprogene også gælder når det handler om kærlighed til familie og venner – samt endda sympati for kolleger. Med sidstnævnte menes ikke det der julefrokost-snavs du røg ud i med med hende den lækre receptionist eller ham den lækre piccolo med store biceps, som kun lige er “gammel nok til at køre bil”.

Han skrev først bogen for at hjælpe folk i parforhold, og har så senere skrevet en version rettet specielt mod singler.

De 5 kærlighedssprog

  • Hjælpe og gøre tjenester
  • Give gaver
  • Kvalitetstid
  • Bekræftelse med ord
  • Fysisk berøring

Vi vægter ikke alle de 5 lige højt. Nogen af os har en topliste på 1 eller 2, som vi som singler tænder mest på overfor en potentiel partner. Jeg kan huske jeg engang “fik slået benene væk under mig”, da jeg mødte en mand, der talte alle de der 5 sprog flydende.
Jeg var lidt yngre dengang og jeg mener at kunne tilføje et 6 kærlighedssprog der: Han havde også en god sixpack.

Når du engang bliver “lidt ældre” ligesom mig, må du dog forberede sig på at en god sixpack er sådan en man slæber hjem fra Føtex, og hvis du har en kæreste, så er den forsvundet fra køleskabet, så snart de er lækkert afkølede, og du kommer øltørstig hjem. Ikke at mine standarder for kærester er lave. Tværtimod. Find den rette datingside for dig. Der er altid nogen, der synes at det magiske udvalgskriterie er at du har en puls. Eller “du har hul og jeg har tap” – lad os mødes!

Tag selv testen her og find ud af dit kærlighedssprog.

Tænd din date på 4 måder ved at lave en scoremiddag

Hvis din date elsker mad og vin kunne du i hvert fald slå de 2 øverste fluer i et smæk ved at invitere på en lækker scoremiddag. Hvis du så også husker at være nærværende og at dele nogle af dine positive tanker i stedet for at fokusere på noget negativt har du talt 4 kærlighedssprog. Det var da let, ikke sandt?!

Den vågne læser har set at jeg her har udeladt “Base 3-1”. Der har jeg hørt at Scor.dk er stedet. Om der er andre alternativer i den kategori, vil jeg lade ejeren af Datingsider.nu afgøre.

For os der leder efter ham eller hende, der tømmer køleskabet for sixpacks, kan det nok være værd at overveje om Base 1 er vigtigt på første date. Der kan det måske handle om at lære hinanden at kende, og et lille let knus og kys på kinden, eller bare let “tilfældig” berøring.

Nu ved jeg jo ikke om det er første date I skal på eller om I har kendt hinanden i årevi, og det er selvfølgelig der du helt sikkert selvfølgelig selv klarer at være lidt nærværende og forsøge at sætte dig i din dates sted. Jeg ved jo ikke hvad hun er for en. Og hvis du kigger på billedet af scoremiddagen synes jeg du udelader punkt 1 i kærlighedssprog. Omvendt kan du måske også kamme over og gøre for meget ud af scoremaden. Og hvis kvinden er madallergiker, kræsen eller andet er det måske ikke smart at afsætte flere dage på madlavingen. Udover det, er der trods alt også en fin balance mellem at signalere ligeglad og desperat.

Test hvilke af de 5 sprog du selv tænder mest på!

Ved du hvilke af kærlighedssprogene du selv brænder varm af? Du kan tage en hurtig test online her, og/eller læse bogen og lære noget mere om at score.

Er du enig med forfatteren om de fem sprog? Nogengange synes jeg at kropssprog siger mere end ord, og hvis du læser bogen tror jeg også der er ting i den du er uenig om, ligesom jeg er. Det er dog en rigtigt god bog, der har lært mig en del om mig selv (og mine dates). Jeg fandt masser af kritikpunkter i bogen også – men for at finde guld, skal du også nogengange finde dig i at der også dukker et par orm og frøer op.

Om den skøre madblogger…

Jeg hedder Gita Street og driver madbloggen Madfeber.dk, hvor jeg blandt andet skriver om scoremad, men også alt hvad der overhovedet rører sig om mad. Har netdatet flere gange i mit liv via Dating.dk, Facebook og Amino – og har mødt nogle af de bedste mænd på den måde. Og nogen IRL i bussen eller i “Gaden” her i Aalborg. Der er nok ikke andre opskrifter på success end du både skal være heldig og klar på en gang.